Het beste uit mensen

Door medewerkers een organisatiebril te geven, door middel van een stuk training/onderwijs, kun je zicht op de zaak krijgen. Het is een stuk ontwikkeling van de organisatie om medewerkers zelf te laten analyseren en voorstellen te laten doen. Zij zijn immers de ogen en oren van de organisatie.

 
De uitdaging aangaan

Het ontdekken van je eigen competenties. Elke verandering of verbetering in de organisatie begint ergens. Medewerkers die deze verbeteringen durven opsporen en in gang zetten.... dat is waar het verbeterplan mensen sterk in maakt. Een praktisch plan dat mensen uit de verf laten komen en grenzen laat verleggen. 

 
Iedereen wil bijdragen

Het bedrijf waar je werkt maakt een essentieel deel uit van je levensinvulling. Daar willen medewerkers het beste van maken. Die energie van mensen die trots zijn op het bedrijf kun je goed gebruiken om in een verbeterplan te uiten. Ambitie, geloof, vooruitgang. Collega's in de gelegenheid stellen om te helpen.

 
Doe het als een groep

Het is belangrijk om mensen samen te laten werken in een verbeterplan. Laat medewerkers hun inzichten delen. Het is tevens een vorm van teambuilding om elkaar in een andere setting te leren kennen. Daarnaast zal het verbeterplan voor alle collega's een herkenbaar resultaat opleveren; ook voor de directie.

Share this:

Neem contact op

Adres:       Schipperslaan 4-i, 1906 BG Limmen
Telefoon: +31 72 5 099 095
Email:        Johan@turning.nl